In 1973 bracht David Bowie het album ‘Aladdin Sane’ uit. Dit album zorgde bijna 40 jaar geleden ervoor dat de zanger voor de eerste keer de nummer 1 positie haalde van de Britse albumhitlijst. Binnenkort verschijnt er een geremasterde versie van ‘Aladdin Sane’ in de winkels, zowel op CD, vinyl en als digitale download. 10 jaar geleden werd het album al een keer opnieuw uitgebracht, toen als dubbel CD. ‘Aladdin Sane’ was Bowie’s 6e studio album en de opvolger van het legendarische ‘The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars’.

‘The Jean Genie’ was een van de grote hits op ‘Aladdin Sane’, beluister hieronder de originele videoclip.

http://www.youtube.com/watch?v=CGQo6zpVzt8

Aladdin Sane 40th Anniversary Edition tracklisting:

1. Watch That Man
2. Aladdin Sane (1913-1938-197?)
3. Drive-In Saturday
4. Panic In Detroit
5. Cracked Actor
6. Time
7. The Prettiest Star
8. Let’s Spend the Night Together
9. The Jean Genie
10. Lady Grinning Soul

Deel: