Na het succes van de eerste editie in 2012 staat het Zaantheater in Zaandam deze avond wederom in het teken van de gitaar. Het tweede Zaans Gitaarfestival wordt georganiseerd in samenwerking met Ruben Hoeke, in 2008 door vakbroeders gekozen tot beste gitarist van Nederland. Naast Hoeke doen Angelo de Rijke (Anouk/Guus Meewis), Rob Winter (Toontje Lager/Marco Borsato), Marcel de Groot (Maarten van Roozendaal/Beatrice van der Poel) en Dany Lademacher (Herman Brood/Innersleeve/Vitesse/The Radio’s) mee aan deze avond.

Voorafgaande aan het concert worden de gitaristen in de kleine zaal vakkundig door Beatrice van der Poel ondervraagt over de ervaringen en andere smeuïge verhalen uit kleedkamers, tourbussen en dergelijke. Vooral Dany Lademacher weet de lachers op zijn hand te krijgen met zijn verhaal hoe hij werd aangenomen bij The Wild Romance.

Alle gitaristen brengen in twee sets covers ten gehore van overbekende gitaarhits, zoals Gloria, Sweet Home Alabama, Cocaine, While My Guitar Gently Weeps, Hocus Pocus en Saturday Night. Begeleid worden de mannen door de Ruben Hoeke Band, bestaande uit Arjan Knaap (drums), Paul Brandsen (bass), Niels Schutten (toesten) en inval-zanger Ross Curry. Ook hier is de presentatie in handen van Beatrice van der Poel, die halverwege de 2e set ook nog even het podium pakte en, met begeleiding van Marcel de Groot, een nummer op haar lapsteelguitar ten gehore bracht. Als afsluiter van de avond zingt Beatrice “I Just Wanna Make Love To You”, waarbij alle gitaristen nog 1 keer het podium op komen om nog een kleine battle voor te schotelen aan het publiek.  De ruim 600 aanwezig gaan met een goed gevoel de rest van het weekend in.

Deel: