Donderdag 31 januari worden live showcases van de veelbelovende bands Vanderbuyst en Traumahelikopter opgenomen voor het televisieprogramma Ziggo Live. Beide bands speelden onlangs nog een overdonderde show op het Eurosonic/Noorderslag festival. De toegang voor deze showcases in Club Ziggo is gratis, zet jezelf via www.ziggo.nl/ziggolive op de gastenlijst.

In 2008 besloten gitarist Willem Verbuyst, drummer Barry van Esbroek en zanger/bassist Jochem Jonkman hun liefde voor hardrockbands als Van Halen, Thin Lizzy en Deep Purple te gebruiken als basis voor een nieuw trio: VANDERBUYST.

De afgelopen jaren maakte de band sterke gitaarliedjes en bouwde het een indrukwekkende live reputatie op. Vanderbuyst speelde maar liefst 200 shows in 16 landen, waaronder een succesvolle support tour met Tringerfinger. En nu is er met Flying Dutchmen een nieuw album. En wat voor eentje. Een plaat die ouderwets rockt en vol zit met heerlijk scheurende gitaarsolo’s. Het moge duidelijk zijn: ook in 2013 knalt Vanderbuyst gewoon door. En dat zullen we weten in Club Ziggo.


TRAUMAHELIKOPTER is Mark Lada, Daan van Dalen en Roel van Merlot. Het Groningse garagerocktrio ging afgelopen november de studio in met Frans Hagenaars en binnen een week stond het net verschenen debuut erop. “De plaat gaat over plat hedonisme, punk en broken teen spirits en is zonder meer het beste wat we tot nu toe hebben opgenomen”, aldus zanger en gitarist Mark Lada.Wie de verhalen over hun overdonderende optreden op het afgelopen Eurosonic/Noorderslag festival heeft gehoord, weet dat-ie Traumahelikopter live moet zien.

Deel: