Toen de Beatles hun debuutalbum opnamen in de legendarische Abbey Road Studios, deden ze dit in een 12 uur durende marathon sessie. Om het 50-jarig jubileum van ‘Please Please Me’ te vieren hebben een aantal artiesten, waaronder Mick Hucknall en de Stereophonics besloten om voor een BBC documentaire een nieuwe versie van het album op te gaan nemen binnen 12 uur. Een en ander gaat plaatsvinden op 11 februari en zal live op de BBC 2 radio uitgezonden worden. Vier dagen later zal er een 4 uur durende registratie op BBC Four te zien zijn met de titel ’12 Hours to Please Me’.

Veel van de artiesten die betrokken zullen zijn bij de sessie zijn moderne bands, een paar namen uit het verleden zullen aanwezig zijn waaronder engineer Richard Langham en de Beatles’ persagent Tony Barrow, beiden waren ook aanwezig bij de originele sessie. De bijzondere sessie maakt deel uit van de BBC serie ‘The Golden Age of the Album’.
BBC Four programma maker Richard Klein vertelde “Ik ben enthousiast om ‘The Golden Age of the Album’ zowel op radio als tv te gaan vieren. We nemen een kijkje achter de schermen van een zeer bijzonder moment in de populaire muziekgeschiedenis toen een aantal van onze meest iconische albums werden opgenomen, en we proberen om erachter te komen wat de essentiele ingredienten waren die ervoor gezorgd hebben dat die albums zo bijzonder hebben gemaakt”.

Deel: