Onlangs is er een zeldzame opname van Paul McCartney opgedoken. Het gaat om zijn versie van Peter and Gordon’s uit 1964 daterende single ‘A World Without Love’. Peter Asher, de helft van het duo, heeft deze opname gevonden. Peter is de broer van Jane Asher, McCartney’s vriendin ten tijde van de opname. Asher vertelde dat de opname gemaakt is toen Paul bij hun in huis woonde. “Paul had twee taperecorders, ik had er een. Paul vertelde van het nummer en speelde het voor me”.

“In eerste instantie deed het nummer helemaal niets, niemand wilde het”, vervolgde hij. “John wilde het niet of zoiets…”. Asher vroeg of Peter and Gordon, die net een platencontract hadden getekend, het mochten hebben. “Natuurlijk” zei Paul, “ik heb alleen nog geen tijd gehad om het helemaal af te maken”. Asher vond de opname op een zogeheten DAT-tape in een opslagruimte in Los Angeles. Momenteel zijn er nog geen plannen op Paul’s versie uit te brengen.

Deel: