De Britse folkband Mumford & Sons is genomineerd voor 3 BRIT awards en 6 Grammy awards. Voor de BRIT award is de band genomineerd in de categorieën Beste Live Act en Beste Groep terwijl hun tweede album “Babel” is genomineerd voor Beste Album. Grote concurrent voor Munford & Sons is Alt-J die in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Band en Beste Album ook 3 Brit nominaties hebben.
Het is voor Mumford & Sons het zelfde aantal nominaties als in 2011, waar de band de hoofdprijs in de wacht sleepte in de categorie Album van het Jaar voor hun debuut-LP “Sigh No More”.
Sinds de release in eind september 2012 is het album “Babel” wereldwijd al meer dan twee miljoen keer over de toonbank gegaan en behaalde het de dubbel platina status in het Verenigd Koninkrijk.

Naast hun Brit Award nominaties zijn Mumford & Sons genomineerd voor zes Grammy Awards, die op 10 februari in Los Angeles zullen worden uitgereikt. De uitreiking van de Brit Awards vind plaats op 20 februari.

De nieuwe single van Mumford & Sons, “Whispers In The Dark”, zal op 11 maart aanstaande worden uitgebracht.

Deel: