Spannend avontuur voor Topper René Froger en manager Benno de Leeuw. Ter promotie van Toppers in Concert 2013 ‘The 1001 Night’ Edition rijden de twee van 13 t/m 19 januari de Arctic Challenge met een compleet gepimpte Toppers auto. The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor jezelf, je teamgenoot en voor het voertuig om te zien hoe er omgegaan wordt met vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap en dat onder arctische omstandigheden die je in Nederland niet gauw zult meemaken.

Bij The Arctic Challenge Tour gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. The Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen (categorie personenauto’s) en equipe van maximaal 3 personen (categorie truck/vrachtauto) waarbij je geheel Scandinavië doorkruist en extreme omstandigheden kunt tegenkomen. Snelheid mag dan wel geen criterium zijn, de afstanden van de etappes zijn dusdanig lang dat dag en nacht doorgereden wordt en er dus aanspraak wordt gedaan op het doorzettingsvermogen. Vaak onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul (tot 40 graden is mogelijk). Het mag duidelijk zijn dat het voertuig op dergelijke omstandigheden moet zijn voorbereid.

Froger zal tijdens de rally waarschijnlijk nooit ver af zitten van wagen nummer 28. Het team heeft een van de vaste persoonsbeveiligers van Froger, Frank Schmitt in de gelederen. Ook zanger van het levenslied Rene Schuurmans rijdt mee in de challenge. Samen met Alex Vesters rijdt de zanger in het team Lach & Geniet.

De start is 13 januari vanuit Lichtenvoorde. De deelnemers zijn vanaf die datum op de voet te volgen via www.arctic-challenge.nl. Via de Facebook pagina van Toppers in Concert en Twitter kun je de laatste persoonlijke ontwikkelingen volgen.

Deel: