Op zaterdag 12 januari worden live showcases van de veelbelovende bands Elephant, Treetop Flyers en Concrete Knives opgenomen voor het televisieprogramma Ziggo Live. Alle drie de bands staan een dag eerder op het Eurosonic festival in Groningen en reizen speciaal voor het programma door naar Amsterdam.

De locatie van de optredens is Club Ziggo, gelegen in de Ziggo Dome. In deze intieme locatie wordt op periodieke basis een tweetal bands, uit binnen- en buitenland, voorgesteld aan een select publiek. De showcase optredens worden gefilmd en komen beschikbaar via Ziggo Video on Demand en (deels) Youtube. Inmiddels zijn er al afleveringen opgenomen met onder andere Phantom Limb (UK), The Jon Spencer Blues Explosion (USA), Moke (NL), The Crookes (UK), Anne Soldaat (NL) en We Are Augustines (USA).

WIl je de opnames gratis bijwonen? Ga dan naar http://www.ziggo.nl/ziggolive en zet jezelf met je vrienden op de gastenlijst! Let op: de deuren van Club Ziggo gaan om 19.30 uur open

 

Treetop Flyers

De uit Londen afkomstige Treetop Flyers zijn na het winnen van de Glastonbury Festival     Emerging Talent Competition 2011 in een stroomversnelling geraakt. Met hun pure country soul weten zij de luisteraar te betoveren en mee te nemen in hun sfeervolle en warme rootsmuziek. Gitaren, (contra)bas en harmonieuze samenzang kenmerken het geluid van Treetop Flyers, iets wat we ook kennen van The Band, Crosby, Stills & Nash en My Morning Jacket. Thuis in Engeland is het vijftal sterk in opmars. Nu is de beurt aan Nederland.

Elephant

De muziek vanhet Engelse Elephant (Londen) laat zich het meest eenvoudig omschrijven als broeierige droompop. De vederlichte en fragiele stem van Amelia Rivas staat centraal en is omringd door sfeervolle en zachte synthesizers en percussie/beats. Het wonderschone geheel wiegt de luisteraar in een dromerige en vredevolle staat van zijn, terwijl de subtiele spanningselementen ervoor zorgen dat hij bij de les blijft.

Concrete Knives

Het Franse Concrete Knives lijkt met het ogenschijnlijke gemak het ene na het andere aanstekelijke liedje uit de mouw te schudden. Met hun speelse en energieke nummers weten zij de harten van het publiek al gauw voor zich te winnen en het voor elkaar te krijgen om de luisteraar keihard mee te laten zingen. Uit de speakers knalt het spelplezier er al van af, maar live is de sensatie nog groter: krachtige samenzang, catchy melodieën en de onuitputtelijke energie.

Deel: