De Jamaicaanse Reggae ster Lloyd Charmers – echte naam Lloyd Tyrell – is tijdens het autorijden na een zware hartaanval overleden. Charmers was geboren in 1938 te Jamaica. Zijn eerste band – The Sweet Charmers – vormde hij op 15-jarige leeftijd tesamen met zijn vriend Roy Wilson. In 1966 ging hij deel uitmaken van de band The Flames en werkte mee aan songs als ‘Rock Steady’ en ‘Duke of Earl’. Hierna volgde een periode dat Lloyd samen met Keith ‘Slim’ Smith en Martin en Jimmy Riley in The Uniques een serie Britse hits had op het Tramp label. In 1969 richtte hij zijn eigen platenlabel genaamd Splash op en werd producer.

Charmers nam het nummer ‘Birth Control’ op dat controversieel was en geweerd werd van de radio. Jaren later werd het nummer weer niew leven ingeblazen door The Specials in hun uit 1979 daterende hit ‘Too Much Too Young’. Lloyd Charmers stierf op 27 december, tot die tijd had hij geen tekenen van medische problemen. Hij werd in ijl tempo naar het ziekenhuis gebracht, alwaar de artsen niets meer konden doen dan hem dood te verklaren. Lloyd Charmers is 74 jaar geworden.

Deel: