Donderdag 7 februari luiden om klokslag zes de klokken het begin van Stukafest Utrecht 2013 in. Letterlijk, want dit jaar vieren we de start van het huiskamerfestival feestelijk met een wervelend optreden in het muzikaalste museum van Utrecht: het Speelklok Museum. Balkangroep Amariszi, theateract Matroesjka en enkele kunstenaars zullen optreden tijdens deze speciale opening. De toegang werkt met een pay what you want-principe.

De Utrechtse groep Amariszi is een tikkie traditioneel, een snufje ska en een dikke portiepolderbalkan. Ze stonden eerder op o.a. Zwarte Cross, Mundial, Oerol, Festyland en Huntenpop, maar mogen in 2013 ook Stukafest Utrecht gaan openen. Ook is er muzikaal cabaret van Matroesjka, met een Russische ziel. Puur als wodka. VJ Rineke Rooseboom en een expositie van de StukaKunst-winnaar maken het programma compleet.

Stukafest Utrecht wordt hierna gevierd in twintig studentenkamers en eindigt met het Stukafeest in Tivoli de Helling. Het programma bestaat uit o.a. de maker van LuckyTV (Sander van de Pavert), de Utrechtse band COPPERSKY, dichter Daniël Vis, woordkunstenares Leslie Ebony, Comedytrain-lid Martijn Koning.

Deel: