Only Seven Left gaat voor de vierde keer hun geluk beproeven in het buitenland: na Egypte, Engeland en België is Indonesië aan de beurt. Op uitnodiging van het Erasmushuis in Jakarta gaat de band in februari op tour door Indonesië. De afgelopen maanden was op het op Facebook en Twitter al druk met reacties van Indonesische fans die hoopten dat Only Seven Left langs zou komen. Zanger Bjørgen (zelf kwart-Indonesisch) vertelt: “Het enthousiasme van de Indonesische fans is ongelofelijk: ze begrijpen dankzij Google Translate half wat je zegt en reageren echt op alles, heel gaaf”. Dankzij die enthousiaste fans was de muziek van Only Seven Left al regelmatig te horen op landelijke radiostations in Indonesië. “Hopelijk is dat nog maar het begin en kunnen we met optredens nog veel meer fans maken.”

Online audities

Only Seven Left wil het publiek in Indonesië de kans geven om mee te doen tijdens de optredens. Via YouTube houdt de band audities voor iedereen die een instrument kan spelen en een filmpje opneemt terwijl ze ‘Love Will Lighten The Dark’ spelen. Drummer Bram: “We hopen op deze manier nog meer fans te kunnen betrekken bij onze optredens. We hebben er enorm veel zin in, zo gaaf dat onze muziek ons zo’n mooi avontuur oplevert. Voor de thuisblijvers: we zullen natuurlijk alles filmen!”

Op 16 februari speelt de band in het Erasmushuis, andere data en locaties bekend gemaakt op de website van Only Seven Left.

Deel: