De showcase van DI-RECT als onderdeel van The Hague Music City op het Reeperbahn Festival in Hamburg afgelopen september, heeft geleid tot een getekende platendeal in Duitsland voor de band! DI-RECT heeft getekend bij de Duitse maatschappij Robot Robot Records, waarvan Managing Director Henk Hakker bekend is van eerdere successen met Nickelback, Slipknot, Lenny Kravitz & Sepultura. Begin 2013 staat de eerste singlerelease in de planning, gevolgd door een albumrelease in het voorjaar.

De getekende deal heeft mede tot stand kunnen komen door de support van de Gemeente Den Haag. Den Haag staat buiten de stads- en landsgrenzen voornamelijk bekend als ‘Internationale stad van Vrede en Recht’. Naast het nobele streven voor meer gerechtigheid in de wereld profileert Den Haag zich echter ook met een ander opvallend ingrediënt: popmuziek! Gekoppeld aan het etiket ‘Music City The Hague’ zet Den Haag zich ook internationaal in als popstad. Een bijzonder initiatief hierin is het vanuit de Gemeente geïnitieerde The Hague Music Export fonds. In 2008 is dit fonds opgezet om Haagse muzikanten een extra financiële steun in de rug te geven wanneer zij zich als ambassadeurs van de Haagse popmuziek in het internationale livecircuit presenteren. Sinds de oprichting van het fonds zijn er inmiddels zo’n 70 internationale optredens gerealiseerd.

Vanuit Citymarketing Den Haag wordt er eveneens jaarlijks, in samenwerking met het The Hague Music Export fonds een muzikale brug geslagen naar onder andere het Reeperbahn Festival in Hamburg (Duitsland). Dit jaar was The Hague Music City ook weer goed vertegenwoordigd op dit festival met een eigen locatie en optredens van maar liefst vier Haagse bands, namelijk DI-RECT, Woot, Bombay Showpig & Organisms. Voor de gemeente Den Haag is het succes van de Haagse band DI-RECT dan ook een succesvolle bekroning op dit initiatief.

 

Deel: