De wereld vergaat op 21 december? Gelukkig niet! Op donderdag 10 januari 2013 openen we het jaar met een nieuwe editie van [PIAS] Nites. Als vanouds weer tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen. Het Groninger Museum is dit keer de bijzondere locatie van [PIAS] Nites met optredens van Andy Burrows (UK), Case Mayfield (NL), Balthazar (BE), CHAMPS (UK), Ghostpoet (UK), Sea+Air (DE) en Pegasus(CH).

Jarenlang was [PIAS] Nites een begrip tijdens Eurosonic/Noorderslag. In Huize Maas was de [PIAS] Nites “the hottest ticket in town” en hebben bezoekers van het eerste uur daar een toen nog totaal onbekende Editors zien spelen. Totdat we de wijde wereld in trokken met ons concept. Na succesvolle edities in onder andere Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Parijs, Berlijn, Dublin keert [PIAS] Nites terug in het vertrouwde Groningen tijdens het Eurosonic festival.

Menig muzikant zou zijn oma verkopen om een fractie te doen van wat Andy Burrows heeft gedaan. Drummer van Razorlight, drummer van We Are Scientists, helft van het duo Smith & Burrows en geestelijk vader van I Am Arrows. Het nieuwe album ‘Company’ heeft al de hit ‘Hometown’ voortgebracht.

Case Mayfield is niets minder dan een fenomeen. De singer-songwriter maakt met zijn passie en oprechtheid de afgelopen jaren de tongen los. Begin 2012 bracht hij zijn debuut The Many Colored Beast uit en acht maanden later ligt er alweer een tweede album, getiteld 10. In OOR van deze maand eindigde het album ‘The Many Colored Beast’ op nummer 22 in de jaarlijst.

De Belgische indierock band Balthazar maakte onlangs een prachtig tweede album met de titel ‘Rats’ en deze is afgelopen weekend ook onderscheiden met een Belgische MIA award voor ‘Beste Album’, de meest prestigieuze muziekprijs in Belgie.

Wight is meer dan alleen het eiland van het Isle Of Wight Festival en van The Bees. Er is nu ook een nieuwe band genaamd Champs. Helemaal los van The Bees staan ze ook weer niet, omdat Tom Gardner, drummer van The Bees, bas speelt bij Champs. Prachtige breekbare dreamfolk! Nu nog heel mysterieus, maar als hun debuut in het begin van 2013 uitkomt, gaat daar veel verandering in komen.

Ghospoet behoort tot de groep muzikanten die elektronica met hiphop en soul mengt. Op debuutalbum ‘Peanut Butter Blues and Melancholy Jam’ rapt de Brit over zelfgeproduceerde beats die ergens tussen underground hiphop, grime en dubstep vallen. En hij viel ermee op want zijn debuut werd genomineerd voor de Mercury Prize. Het tweede album komt er snel aan!

Wat veel bands wel zouden willen, maar niet durven, heeft het Zwitserse Pegasus gewoon gedaan. In 2011 braken ze na twee albums met hun oude geluid, en besloten ze een hele andere koers te nemen. Meer dance en grootse rock voor het derde album ‘Human Technology’. Het nieuwe album is een hit in Zwitserland en wordt binnenkort ook in de rest van de wereld uitgebracht.

Voordat ze de naam Sea+Air aannamen, traden Daniel Benjamin en zijn vrouw Eleni Zafiriadou op onder zijn naam. Na 1200 concerten over de hele wereld kwam het keerpunt in 2010. Als support van Whitney Houston wisten ze met hun minimaal georkestreerde nummers hele stadions stil te krijgen. Dus werd de naam veranderd in Sea+Air en kwam er een nieuw album: ‘My Heart´s Sick Chord’.

Voor de [PIAS] Nites zijn er geen aparte toegangskaarten verkrijgbaar, het is onderdeel van het Eurosonic festival. Toegang is mogelijk met een Eurosonic bandje, maar let op: VOL=VOL!

Deel: