In navolging van hun comeback album ‘History of Modern’ (2010), gevolgd door een flinke wereldtournee, gaan de mannen van Orchestral Manoeuvres in the Dark wederom concerten geven als support voor hun nieuwe album ‘English Electric’. De nummers op ‘English Electric’ klinken electronischer dan ooit, desalniettemin onmiskenbaar OMD met sterke melodieën en onweerstaanbare teksten. Vooralsnog zijn er alleen nog maar concerten gepland in de U.K, maar de kans is zeker aanwezig dat OMD ook naar het vaste land komt.

Net als de nummers op ‘History of Modern’ zullen de songs op ‘English Electric’ ongetwijfeld een mix zijn van nieuw werk met hun oude klassiekers als ‘Enola Gay’, ‘Souvenir’, ‘Joan of Arc’ en ‘Sailing on the Seven Seas’. Dat wil niet zeggen dat er oude nummers op het album staan, maar dat de nieuwe songs herkenbaar zullen zijn.

Deel: