Op maandag 24 juni komt het Australische Dead Can Dance naar de Heineken Music Hall als onderdeel van hun aanstaande wereldtournee. Dead Can Dance bracht dit jaar het nieuwe album ‘Anastasis’ uit. Het album is het eerste sinds 16 jaar. De band werd in 1981 opgericht door Lisa Gerrard en Brendan Perry en was een van de belangrijkste bands binnen de de dark wave-stroming. De kaartverkoop voor dit concert begint op vrijdag 16 november om 10:00 uur.

De band heeft besloten Nederland in deze nieuwe tour ook aan te doen. Zoals Muziek.nl magazine al over de uitverkochte show afgelopen september in Vredenburg in Utrecht schreef: ‘De avond was een heerlijke traktatie op veel soorten percussie, mooie zang en een perfecte vertolking van de muziek zoals die ooit gecomponeerd is.’

Lisa Gerrard en Brendan Perry brengen samen met hun uitgebreide band naast oud werk – al dan niet in een nieuw jasje – ook veel nieuw werk ten gehore tijdens dit concert. Er zijn voor dit optreden alleen zitplaatsen beschikbaar.

Deel: