Ribs & Blues, het grote bluesfestival dat elk jaar op 1e en 2e pinksterdag wordt georganiseerd op de Domineeskamp in Raalte heeft de eerste naam bekend gemaakt voor de editie van 2013. Niemand minder dan Walter Trout is gecontracteerd voor deze editie. Trout loop al bijna veertig jaar mee in de top van de blueswereld. Zo speelde hij met John Lee Hooker en Joe Tex en maakte deel uit van de roemruchte bands Canned Heat en John Mayall’s Bluesbreaker. Onlangs heeft hij zijn 21ste album uitgebracht. Zijn laatste optreden op Ribs & Blues dateert uit 2010 (zie foto) en aan het begin van dit jaar was hij nog te bewonderen op diverse podia in Nederland.

Ribs en blues is het grootste gratis open-air bluesfestival van Nederland. Gemiddeld wordt het festival over 2 dagen door 40.000 mensen bezocht. Op 2 podia zullen 21 bands optreden. Het festival zal in 2013 op 19 en 20 mei plaats vinden.

 

Deel: