Dat het goed gaat met Zazí is inmiddels overduidelijk. Na deze zomer de eerste single ‘Turn Me On’ te hebben uitgebracht, die op zijn hoogtepunt op #6 in de iTunes Top 200 heeft gestaan, is het drietal dit weekend aangekomen in de Verenigde Staten voor een kleine tour langs diverse Amerikaanse festivals. Begin oktober keert Zazí, bestaande uit Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting, weer terug naar Nederland en starten zij op 11 oktober de tour ‘Zazí Speelt’ die t/m begin 2013 in theaters door heel Nederland te zien is.

Zazí, die een verscheidenheid aan stemmen én instrumenten in een afwisselend repertoire in diverse talen biedt, presenteert naast de huidige single ‘Turn Me On’ ook nieuw materiaal tijdens de tour. Een aantal van deze tracks worden samen met ‘Turn Me On’ gebundeld op de EP ‘Zazí’ die op 2 november zowel fysiek als digitaal uitkomt.

‘Turn Me On’, de single die al weken op de Nederlandse radio voorbij komt, is geschreven en geproduceerd door Rik Elstgeest (Eckhart, Alamo Race Track) en Gerry Arling (Arling & Cameron) en gemixed door Jan van Wieringen en David Scheurs die eerder hebben gewerkt met Caro Emerald. De videoclip van de single kan hier bekeken worden.

http://www.youtube.com/watch?v=gAuc-_zLsfg
De fundering voor Zazí werd gelegd in Parijs. Op een schooltrip ontmoetten Sabien en Dafne daar bij toeval Margriet, die in de Franse hoofdstad modellenwerk deed. Via een wederzijdse vriend belandden de drie dames op de trappen van de Sacré-Coeur, waar ze voor zijn camera gezamenlijk een Frans drankliedje zongen.

Sabien, Dafne en Margriet ontwikkelden een eigen stijl en schreven zich in voor het Concours de la Chanson van de Alliance Française – en wonnen. Zazí besloot vervolgens zich niet te beperken tot alleen Franstalige nummers en breidde haar repertoire uit naar liedjes in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Nederlands en zelfs Noors. In rap tempo vergaarden de dames een imponerend cv. Ze traden op voor de koningin, verzorgden het voorprogramma van de Noorse groep Katzenjammer en waren de muzikale omlijsting op modeshows in Duitsland. Eén van de oprichters van Cirque du Soleil nodigde hen uit om in Canada te spelen en daarnaast deden ze drie tournees langs de westkust van Amerika. Deze zomer was het drietal ook al live op o.a. Oerol, het Zwarte Cross festival en in het Openlucht Theater Vondelpark in Amsterdam te zien. Momenteel is Zazí op tour in de Verenigde Staten.

Foto’s: Eric van den Elsen

Deel: