De laatste vier bands van Red Bull Bedroom Jam betreden donderdag 8 november het podium in ’t Beest in Goes. Zij presenteren zich die avond aan het publiek tijdens het voorprogramma van Go Back To The Zoo. Het gaat om de top 3 uit de competitie die zich online afspeelt, plus de band die de felbegeerde wildcard krijgt.

Red Bull Bedroom Jam is momenteel online in volle gang. De wedstrijd geeft beginnende een (digitaal) podium en moedigt de bands aan om slim gebruik te maken van social media om zo een grotere fanbase te creëren. Er doen ruim 75 pop- en rockbands mee die alles op alles zetten om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Inmiddels is bekend welke twee bands als eerste de strijd aan gaan voor een plekje op het podium bij de jongens van Go Back To The Zoo: Dynamic Solution en Shabby Harry’s wisten de meeste buzz te genereren in de ‘Buzz Chart’ en hebben zo hun plek veilig gesteld in de ‘Gig Chart’. De komende vier vrijdagen komen daar nog vier nieuwe bands bij.

Op 1 november begint de Gig Chart. De zes bands die de meeste fans hebben bereikt, krijgen zes dagen de tijd om op www.redbullbedroomjam.nl zoveel mogelijk buzz te creëren rondom hun band. De top 3 hiervan is uiteindelijk te bewonderen op poppodium ‘t Beest in Goes. Voor alle andere bands is er dan nog maar één mogelijkheid voor revanche: de wildcard. Een vakjury reikt deze wildcard uit aan de band waarvan zij vinden dat deze de top 3 had moeten halen. Van de vier bands die in ’t Beest optreden, kiest de jury er twee uit die head to head een zinderende finale aan gaan in de Amsterdamse Red Bull Studio. Uiteindelijk is het aan de fans om hun winnaar te kiezen. De winnende band mag een EP opnemen met de bekende Engelse producer John Mitchell en mag het volledige voorprogramma verzorgen tijdens een Go Back To The Zoo show.

De Red Bull Bedroom Jam is een internationaal concept, dat al plaats heeft gevonden in Engeland en Australië. Vorig jaar werd de Jam voor het eerst georganiseerd in Nederland. Toen streden bands om een plek op het podium met Triggerfinger. De Gorinchemse band KinKobra wist toen de meeste mensen te imponeren en zo de wedstrijd te winnen.

Deel: