The Beatles zijn al meer dan 40 jaar “uit elkaar” maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden.
Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

42 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. Ex-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr treden na al die tijd nog steeds op voor uitverkochte zalen. Paul McCartney gaf in Maart dit jaar nog een daverend 3 uur durend concert in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam.

En deze maand is het 50 jaar geleden dat de debuut single van de Beatles uitgebracht werd, en dat gaat gevierd worden in Leiden! Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op Zondag 28 oktober terecht in het Best Western City Hotel aan de Lange Mare 43 in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 28ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatles beurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.
Er worden standhouders uit Engeland, Duitsland, België en natuurlijk uit Nederland verwacht, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Australië en de USA) naar Nederland!!

Tevens zijn er stands van de Beatles en Paul McCartney fanclubs. Verder signeren diverse schrijvers hun boeken: Tom Egbers (NOS TV) signeert zijn boek over Rory Storm, Flip Vuijsje signeert zijn boek over The Beatles & the Rolling Stones en Aad Knikman signeert zijn boek over Love me do- De Beatles halverwege.
Deze boeken zijn op de beurs te koop en worden op verzoek door de schrijvers gesigneerd.
Verder vertelt Ron van der Lem over zijn ontmoeting met Paul McCartney en is er Live muziek van Yorick van Norden van de groep The Hype.

Bezoekers kunnen ook Beatles platen of souveniers mee nemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren. Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met stichting Beatlesfanclub Nederland (www.beatlesfanclub.nl), de best bezochte Nederlandstalige Beatles website. “BEAT-MEET 2012” in Leiden is open van 11-16 uur en de entree bedraagt 4 Euro.

Deel: