Kayaman zorgde vorig jaar samen met Tjerk voor de zomerse hit ‘Tot de laatste dag’. Nu brengt hij zijn meest persoonlijke single uit met de titel ‘Sluit jezelf niet af’. In de bijbehorende videoclip zien we Tygo Gernandt de confrontatie met zichzelf aangaan. ‘Sluit jezelf niet af’ heeft een ander geluid en gevoel dan je van Kayaman gewend bent. Met een intieme en aangrijpende tekst wordt er een verhaal verteld van eenzaamheid, angst en problemen. Om die reden is voor het nummer ‘Sluit jezelf niet af’ een samenwerking aangegaan met de stichting Korrelatie die dit nummer inzet om jongeren aan te sporen hulp te zoeken bij problemen via 0900-1450.

Geboren in Bergen op Zoom, behoort Kubilay ‘Kayaman’ Kaya al snel tot de topproducers van Nederland. Hij schreef muziek voor verschillende artiesten, waaronder de hit “Leipe mocro flavour” voor Ali B., commercials en films. In 2011 bracht hij zijn debuut album “Tulpenmanie” uit waar hij veel positieve recensies voor kreeg. Zijn single “Tot de laatste dag” werd een bescheiden hit door wekenlang in de iTunes top 40, SlamFM top30 en in de Nationale Single Top100 te staan. “Tot de laatste dag” kreeg veel aandacht bij de verschillende radio zenders. De single werd ook door Edwin Evers op Radio538 heel goed ontvangen en voor een lange tijd dagelijks prime time gedraaid.

Deel: