Na 15 jaar afwezigheid staat de befaamde Duitse punkkoningin weer met een Rock & Roll Show op Nederlandse grond. Alle hits van Nina Hagen komen deze avond voorbij in een nightclub-setting in De Magneetbar van Magneet Festival 2012. Met special guests, Burlesque danseressen en dj’s staat de ex-verloofde van Herman Brood op zondag 9 september op Oostpunt te Amsterdam.

Nina Hagen trad de afgelopen tijd wel op in Nederland, maar haar vorige show was een gospelshow. Op Magneet Festival laat ze haar rauwe kant weer zien waarmee ze in de jaren tachtig beroemd is geworden. En ze komt niet alleen, in de setting van een nightclub heeft ze gezelschap van special guest The Romanza Brava, met onder andere David Hollestelle, Otto Cooymans en Jan ’t Hoen. Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) speelt semi-akoustisch met Herman Brood’s The Bombita’s als achtergrondkoor. Shai is een ware crooner, zoals we dat kennen van Frank Sinatra. Zijn stem klint verrassend bekend doordat hij verschillende commercials heeft ingezongen. Hij zorgt voor de warmte in tent van De Magneetbar. Vermaak voor het oog is in handen van Burlesque danseressen Coco-Jane en Dee-Dee. Vintage DJ Ir. VenderMeulen laat op zijn beurt geen stilte vallen. Presentatie en productie is in handen van Koos/Coach van Dijk (manager Herman Brood).

Magneet Festival
Magneet Festival is zeer vereerd met de komst van Nina Hagen op zijn tweede editie. Naast haar optreden in de Magneetbar heeft het festival diverse andere areas en vermaak op gebied van muziek, dj, theater, kunst en voor kinderen. Magneet Festival is een bijzonder evenement omdat iedereen een onderdeel kan zijn van de programmering door middel van co-creatie. Bezoekers kunnen zelf de invulling van het programma bepalen door initiatieven in te dienen op www.magneetfestival.nl. Dit jaar overstegen ingediende ideeën de vraag. Met nog twee evenementweekeinden te gaan is het platform gesloten. Magneet Festival is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend tot 16 september.

Foto (c) Arthur de Smidt

 

Deel: