Winston Kingdom presenteert geen saaie dj’s en draaitafels tijdens Amsterdam Dance Event, maar drie live-bands met een geweldige live-reputatie. De indie-electro act Flash Fiktion (Engeland), electropop-duo Death Rattle (Engeland) en de donkere lo-fi bandCosmo V komen op vrijdag 19 oktober optreden. Een kaartje kost 7,50 euro aan de deur.

De psychedelische indie-electro act Flash Fiktion stond eerder in Ekko, Mezz en Gigant, maar komt ditmaal naar Winston Kingdom. Het trio geeft met hun levendige muziek reeds het landschap van Zuid-Londen kleur, maar ook Nederland wordt steeds meer gepakt door de dansbare nummers. De nummers die het drietal voortbrengt zijn getekend door de invloeden van Klaxons, Simian Mobile Disco en Hot Chip, maar weten door een vloeiende Cubaanse percussiestijl en de dreigende toon van Bishop toch een originelere geluid neer te zetten.

Het electropop duo Death Rattle bestaat uit Helen Hamilton en Chris Hamilton en laat zich beinvloeden door onder andere Nine Inch Nails en Fever Ray. De eerste single, het gratis te downloaden ‘The Dig’ deed het direct goed op de diverse blogs over de hele aardkloot. In een 12e eeuws abdij in Noord Frankrijk werd een EP, bestaande uit zes nummers, opgenomen. Nieuwe single ‘Do As You Please’ kwam afgelopen mei uit via iTunes en in het najaar zal de EP het daglicht zien.

Na Le Guess Who? en Indiestad aangedaan te hebben, staat Cosmo V nu op Amsterdam Dance Event. De 23-jarige Utrechtse studente Cosmo Luhulima. Debuut EP V staat vol met een donkere lo-fi sound, trage beats, sensuele zang en doet denken aan Cocteau Twins, Eklin en Warpaint. Maar haar zelfomschreven ‘bedroom-pop’ (ze heeft de muziek immers in haar woon- en slaapkamer gemaakt) is meer dan dat: ook elementen uit new wave, garagerock, lo-fi, shoegaze, electroclash, avantgarde zijn hoorbaar.

Deel: