Het gerucht dat er een carriére omvattende box van Barbra Streisand uit zou gaan komen lijkt verre toekomst. Daarentegen plaagt La Streisand ons met het op 9 oktober uitbrengen van het album 'Release Me', met daarop 11 tracks uit de overvolle Columbia kluis. De vinyl versie van het album zal twee weken eerder in de winkels verschijnen. In haar carriére heeft Streisand meer dan 60 albums uitgebracht. Veel van de opnamesessies voor deze albums zorgden voor een enorme berg met restmateriaal, waarmee de kluizen bij Columbia tot de nok toe gevuld zijn.

Het afgelopen jaar heeft de intussen 70-jarige zangeres de enorme berg doorgeworsteld en 'Release Me' is hier het resultaat van. Hoogtepunten van het album zijn de nummers 'Didn't We' geschreven door Jimmy Webb en opgenomen in 1970 voor een niet uitgebracht album met de titel 'The Singer'; 'Willow Weep For Me', een niet eerder uitgebracht nummer uit 1967 voor het album 'Simply Streisand', gearrangeerd door Ray Ellis die bekend staat voor zijn legendarische werk met Billie Holiday; een sublieme versie van Randy Newman's 'I Think It's Going Rain Today' met Barbara als zangeres en Newman op piano; een niet eerder uitgebrachte studio versie van 'With One More Look At You' uit 'A Star Is Born'; twee tracks van de opvolger van 'The Broadway Album', getiteld 'Back To Broadway', 'Home' (uit 'The Wiz') en 'How Are Things In Glocca Morra ? / Heather On The Hill' (uit Finian's Rainbow / Brigadoon). 

Streisand vertelde over het album dat hetgeen waar ze het gelukkigst mee is, dat ze nog steeds veel genegenheid kent voor al de nummers die op 'Release Me' staan. Toen ze de nummers opnam was ze er gek op, en dat is ze nog steeds. Er naar terug luisterend dacht ze bij zichzelf "wow! dat meisje was zó slecht nog niet". Buiten twee nummers waarvan de originele mastertapes onvindbaar waren, zijn alle nummers die op 'Release Me' staan afkomstig van de eerste generatie mastertapes. 

{slide=Track List}

Being Good Isn't Good Enough (from Hallelujah, Baby!)

Didn't We

Willow Weep For Me Try

To Win A Friend

I Think It's Going To Rain Today

With One More Look At You (from A Star Is Born)

Lost In Wonderland

How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill (from Finian's Rainbow / Brigadoon) 

Mother And Child

If It's Meant To Be

Home (from The Wiz)

{/slide}

Deel: