Lisa Marie Presley gaat op 21 augustus haar debuut maken in het beroemde Grand Ole Opry. Lisa's nieuwste album 'Storm & Grace', is haar debuut bij het Universal Republic/XIX Recordings label en is geproduceerd door de 12-voudig Grammy winnaar T Bone Burnett, wie al eerder meewerkte aan de 'O Brother, Where Art Thou?' soundtrack en met Alison Krauss, Robert Plant, Roy Orbison, en meer. Lisa's vader, de King of Rock & Roll Elvis Presley, stond ook in het befaamde Grand Ole Opry, en wel op 2 oktober 1954. Hij zong toen het Bill Monroe nummer 'Blue Moon of Kentucky'.

In Peter Guralnick’s boek “Last Train to Memphis: The Rise of Elvis Presley,” is te lezen dat producer Sam Phillips bang was om Monroe backstage tegen te komen die avond. "Ik hoorde dat hij mijn kaak zou breken", vertelde Phillips. Toen Presley, Phillips en de crew Monroe ontmoetten in de Opry, kwam hij op hun af en complimenteerde ze en zei dat hij een nieuwe versie van het nummer had opgenomen in hun stijl, en dat het de week erop zou uitkomen op het Decca label.

Presley is de laatste in een lange rij van persoonlijkheden welke bekend staan om hun werk buiten de wereld van de country & western muziek die op het podium van de Grand Ole Opry verschijnen. Onder hun Amerikaanse Presidenten, Rock & Roll Hall of Famers, Academy Award en Emmy winnaars, wereldberoemde journalisten en sporthelden. Barry Gibb, de enige nog in leven zijnde BeeGee, maakte op 28 juli zijn Opry debuut. Klik hier voor de video's van die avond.

Deel: