Het Britse fenomeen One Direction heeft binnen een jaar tijd de wereld veroverd. Van het moment van de X-factor auditie in Engeland twee jaar geleden tot aan nu heeft de band 450 miljoen Youtube streams, 9 miljoen Facebook fans en meer dan 5 miljoen Twitter followers behaald. Over de hele wereld lopen fans massaal uit voor Harry, Zayn, Liam, Niall en Louis en zorgen publieke optredens van de band voor verkeersopstoppingen en complete ‘1D-mania’.

Inmiddels heeft de band meer dan 12 miljoen units verkocht, waaronder 8 miljoen singles, 3 miljoen albums en 1 miljoen DVD’s. Ter ere van dit succes heeft de band gisteren een award van Syco en Sony Music in ontvangst genomen.

Het debuutalbum ‘Up All Night’ verkocht wereldwijd meer dan 3 miljoen albums en stond in 16 verschillende landen op #1 in de hitlijsten. In Amerika was One Direction de eerste Engelse band die debuteerde op de hoogste positie van de Billboard Charts. Het album is op dit moment het bestverkopende debuutalbum van 2012 in de VS.

Liam van de band zegt: “We zijn uiteraard ontzettend blij en vinden het een enorme eer dat we deze award in ontvangst mogen nemen. We hebben een geweldig team van mensen om ons heen dat ons heeft geholpen dit succes te bereiken. Daarnaast willen we vooral de fans bedanken, waaraan we al ons succes te danken hebben. “

De band zal op 6 september optreden tijdens de MTV Video Music Awards, waar ze ook genomineerd zijn voor awards in de categorieën ‘Best Pop Act’ en ‘Best Pop Video’. Op 3 december zal een speciaal concert worden gegeven in Madison Square Garden in New York, waarna de band zal beginnen aan een wereldtour in 2013.

One Direction is op dit moment bezig met het schrijven en opnemen van hun tweede album.

Deel: