Ziggo lanceerde gisteren een eigen streaming muziekdienst: Ziggo Muziek. Ziggo Muziek is vanaf gisteren 15.00 uur online en via apps beschikbaar. Vooruitlopend daarop ontving Voice of Holland-winnaar Ben Saunders het eerste abonnement uit handen van Vice President Consumer Products & Innovation, Pieter Vervoort. Saunders maakte daarbij bekend dat zijn nieuwe album Heart & Soul, dat verschijnt op 7 september, een dag eerder beschikbaar is voor abonnees van Ziggo Muziek.

Ziggo Muziek is beschikbaar in twee versies: Ziggo Muziek en Ziggo Muziek Overal. Ziggo Muziek is gericht op thuisgebruik en kost per maand €4,95. Ziggo Muziek Overal is gericht op het altijd en overal beschikbaar hebben van je favoriete muziek en kost 9,95 per maand. Met Ziggo Muziek Overal is het bovendien mogelijk muziek op te slaan zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt beluisteren. De interface van Ziggo Muziek is Nederlandstalig en mede daardoor eenvoudig in gebruik.

Ziggo Muziek gaat zich ook richten op de vraag vanuit de Nederlandse markt. Dit in tegenstelling tot concurrerende diensten die veel algemener zijn en daardoor muziek waar vooral vanuit Nederland vraag naar is, zullen missen.

Ziggo Muziek heeft een eigen redactie die constant op zoek is naar nieuwe muziektrends, speciaal binnen Nederland. Deze redactie zorgt er ook voor dat de playlists van optredens in de Ziggo Dome en Club Ziggo te beluisteren zijn en dat er uitvoerige achtergrondinformatie beschikbaar is over die optredens en over nieuwe albums en artiesten.

'Beleving' is een belangrijk aspect van de Ziggo-diensten. Muziek speelt hierin een essentiële rol. Pieter Vervoort, VP Innovatie van Ziggo zegt hierover: Onze klanten willen dingen ervaren, beleven en vervolgens die belevenis of ervaring delen met hun vrienden. Technisch realiseren wij dit door het gebruik van onze diensten overal mogelijk te maken. Inhoudelijk doen wij dit door onder andere het beleven van muziek in allerlei vormen mogelijk te maken. Het bijwonen van optredens in de Ziggo Dome en Club Ziggo, het luisteren en kijken naar muziek via Ziggo Xite en via Ziggo interactief met een grote collectie muziekvideo's van Nederland. En nu ook via streaming muziek en de bijbehorende apps. Daarmee is de cirkel rond."

 

Deel: