De allerlaatste Solar Weekend-kaarten zijn de deur uitgevlogen, waardoor het meerdaagse festival wederom volledig uitverkocht is. Dat maakte organisatie Extrema vrijdag bekend. “En daar zijn we enorm trots op, vooral in deze moeilijke tijden voor festivals!”, vertelt Extrema’s directeur Marcel Mingers enthousiast. Solar Weekend vindt dit jaar voor de achtste keer plaats op 3, 4 en 5 augustus aan de Maasplassen in Roermond.

In navolging van Extrema’s successen van het vernieuwde XO Live en XO Belgium zijn nu ook de allerlaatste tickets voor Solar Weekend allemaal verkocht. Het festival is voor de vierde keer op rij uitverkocht.

Solar Weekend trekt 25.000 internationale bezoekers per dag. Het festival wordt al jaren niet vergroot. Een uitgebreide line-up van internationaal talent tot doorbrekende bands houden je twee dagen lang aan het dansen bij de acht muziekpodia. Verschillende muziekstijlen komen bij elkaar, zoals house, disco, techno, funk, electro, soul, dubstep, salsa, live electronics, minimal, hiphop en pop. Onder meer artiesten zoals Feed me, Gers Pardoel, Azari & III, The Asteroids Galaxy Tour, Robert Hood, Subscape en Flux Pavilion prijken op het affiche.

Solar is veel meer dan muziek alleen. Naast de ruim 200 artiesten zijn er ook meer dan 800 kunstenaars op het terrein. Creativiteit is dus in alle verscheidenheid terug te vinden op het festivalterrein, alle geïnspireerd op het Solar-thema van 2012: rituelen. Meer dan 125 verschillende projecten van collectieven en creatieven, zoals afgestudeerden van de Design Academy, de HKU en Willem de Kooning laten hun kunsten zien op het festival. Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat, ontvouwt zich iets nieuws op het gebied van poëzie, kunst, graffiti, theater, dans en dus muziek.

Voor de Extrema-fan is er nog wat goed nieuws, aangezien XO Belgium zaterdag 4 augustus nog 2500 extra kaarten in de verkoop doet. Het dancefestival beleeft zijn tweede editie volgend weekend op 10 en 11 augustus met dance-artiesten zoals Sasha, Maga, LTJ Bukem, Kevin Saunderson feat. Inner City (live), Maceo Plex, Gui Boratto (live), Roni Size, Tale of Us en Redlight.

Deel: