Op 25 juni verscheen De Sint Willebrord Sessions Vol. 1: Sporthuis Hubert, een album vol unieke wielerliedjes met JW als kopman. De cd is een initiatief van Stichting BikeWriters, in het kader van de Tour for Life, een fondsenwervingsproject van Artsen zonder Grenzen. Sportjournalist Nando Boers, televisiemaker Dirk Jan Roeleven en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp kwamen op het idee, platenmaatschappij Excelsior pikte het op en rekruteerde vervolgens JW als muzikaal leider.

De opnamen vonden in maart plaats onder leiding van producer Frans Hagenaars. Als studio fungeerde de voormalige werkplaats van de vermaarde fietsenmaker-mechanicien Hubert van Hoydonk in Sint Willebrord, tevens de woonplaats van legendarische wielrenners als Wim van Est, Wout Wagtmans en diens neef Rini Wagtmans.

Speciaal voor de gelegenheid beschreven en bezongen Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Alex Roeka, Gerard van Maasakkers, Guido Belcanto, Rick de Leeuw, Ferry Heijne van De Kift, Frank Lammers, Joost Prinsen, Sam Valkenborgh, Ivo Victoria en uiteraard JW zelf hun passie voor het wielrennen. Speciale gasten Peter Winnen, Tim Krabbé en Gio Lippens leverden een bijzondere parlando-bijdrage.

De vocalisten werden begeleid door een gelegenheidsgroep, bestaande uit gitarist Cok van Vuuren, toetsenist Roel Spanjers, bassist Reyer Zwart en drummer Jeroen Kleijn. Verder zingt er in de single Kampioenen een gelijknamig koor mee, waarin naast Peter Winnen nog oud-coureurs als Rini Wagtmans, Michael Boogerd, Koos Moerenhout, Johan van der Velde, Jan Simons en Jacques Hanegraaf.


Deel: