Donavon Frankenreiter, professioneel surfer en schrijver van hartverwarmende gitaarliedjes, komt op 3 augustus terug naar zijn vertrouwde thuishaven Paradiso. In 2004 bracht hij zijn debuut uit op Brushfire Records (van collega-muzikant en -surfer Jack Johnson) en deze veroorzaakte gelijk flink wat deining onder muziekliefhebbers. Een album dat voornamelijk bestaat uit mooie akoestische liedjes, die zich perfect lenen om gespeeld te worden rond een kampvuur op het strand. Meegolvend op het succes van Jack Johnson maakt het grote publiek over de hele wereld kennis met Donavon Frankenreiter.

Zijn Europese debuut mét band maakt hij in een uitverkocht Paradiso als supportact van diezelfde Jack Johnson. Inmiddels heeft Donavon Frankenreiter al zes albums op zijn naam staan en bracht hij vorig jaar het tweede deel uit van een covercompilatie getiteld ‘Recycled Recipes’. Bezoekers kunnen op vertoon van hun kaartje voor Donavon Frankenreiter na het concert bij de merchandise balie een gratis exemplaar van het nieuwe album ‘Start Livin’ ophalen. Ald dat geen mooie actie is!

Donavon begon als tiener te surfen in San Clemente, Californië. Hij tekende een sponsorcontract met Billabong. Dit gaf hem de mogelijkheid om te surfen over de hele wereld. Tijdens zijn reizen huurde hij een kamer op Hawaï van de ouders van Jack Johnson. In deze tijd werden zij goede vrienden. Donavon is vooral bekend door zijn optredens in de Drive Thru surf video’s serie. In 1990 begon Frankenreiter op achttienjarige leeftijd bij de band Peanut Butter and Jam. In 1996 begon hij zich serieus op zijn muzikale carrière te richten toen hij de band Sunchild vormde. Binnen deze band was hij de leadgitaarspeler, maar hij zong niet. Zij brachten hun eerste cd Barefoot & Live uit in 1997. In 2000 volgde hun tweede album California Honey.

In 2001 begon Donavon aan een solo carrière. In 2002 tekende hij een contract bij Brushfire Records. Zijn zelfgetitelde album, Donavon Frankenreiter werd opgenomen met als co-producers Jack Johnson en Mario Caldato Jr. Jack Johnson komt zelf ook op het album voor. Ook G. Love en Eels lid Koool G. Murder zijn op zijn album te horen. In april 2004 kwam het album in Australië uit omdat hij daar al een goede naam had opgebouwd door zijn surfcarrière en samenwerking met Jack Johnson. In 2006 ging hij weg bij Brushfire Records en tekende hij een contract bij Lost Highway Records, waar onder andere artiesten als Elvis Costello, Ryan Adams en Willie Nelson onder contract staan. Op 6 juni 2006 kwam zijn tweede album uit, genaamd Move by yourself. Donavons eerste live-dvd, Donavon Frankenreiter: The Abbey Road Sessions is gefilmd en opgenomen tijdens een speciaal concert in Abbey Road Studios in Londen in November 2005.

Deel: