Gisteren is bekend gemaakt dat de Oscar-genomineerde regisseur Spike Lee een laatste hand aan het leggen is aan een Michael Jackson documentaire waarbij de focus ligt op zijn klassieke album BAD en de daarbij horende wereldtour. Het is de eerste keer dat er een uitgebreid filmproject met behind-the-scenes materiaal verschijnt van een Michael Jackson album. De documentaire zal worden uitgebracht ter ere van de 25e verjaardag van het legendarische album, de destijds records brekende wereld tour en de epische muziek-video’s die de muziekgeschiedenis hebben veranderd en gedefinieerd.

Het filmproject valt samen met de heruitgave van BAD (half september), die het originele geremasterde album en een album met demo’s en nieuwe remixes bevat. Ook zal voor het eerst in het geschiedenis een DVD worden uitbracht van de BAD tour, een registratie van het concert van 16 Juli 1988 in het Wembley Stadium waar onder de 72000 fans ook Prins Charles en Prinses Diana bij aanwezig waren. De audio van dit concert zal tevens worden uitgebracht.

Voor het project heeft Spike Lee meer dan 40 interviews afgenomen met onder andere filmmakers Martin Scorcese en Joe Pytka, die met Michael hebben samengewerkt om zijn verhalen tot leven te brengen in de korte films. Ook mensen die beïnvloed zijn door het werk van Michael komen aan het woord, zoals Antonia “L.A.” Reid, Kanye West, Mariah Carey, Siedah Garrett, Cee Lo Green en Sheryl Crow.

Deel: