" style=Donderdag 14 juni wordt de documentairefilm ‘Straatsterren in Lichtstad’ gepresenteerd in filmtheater Plaza Futura in Eindhoven. ‘Straatsterren in Lichtstad’ laat voor het eerst zien dat hiphop Eindhoven al vanaf de begindagen geschiedenis schrijft. De documentaire gaat terug naar de begintijd van de vier elementen van hiphop – rap, djen/producen, breakdance en graffiti en laat zien waar onze stad voor staat.

Eindhoven, een provinciale stad in het zuiden van ons land, niet de grootste van het land maar toch kent Eindhoven in iedere discipline van hiphop topspelers op nationaal- of op wereldniveau. En dat al drie decennia lang! Dansers Niek Traa en Andre Grekhov, rappers Fresku en Kempi, kunstenaar Erosie… er zijn teveel zwaargewichten om even op te noemen.

De makers van ‘Straatsterren in Lichtstad’ spraken in opdracht van ‘Madskills’ en ‘Eindhoven 365’ met verschillende topspelers over de kracht van de Eindhovense hiphopscene. Over samenwerkingen, vriendschap, de mentaliteit en pionieren. De interviews worden ondersteund met unieke archiefbeelden van betrokkenen. Ook met beelden uit de jaren ’80 en ’90!

De presentatie van ‘Straatsterren in Lichtstad’ in de Plaza Futura is op uitnodiging. Vooraf en achteraf is er in de Plaza Futura een openbare borrel met dj booth, breakvloertje en natuurlijk een mic. Hoe de film wordt vrijgegeven wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van E-moves, www.emoves.nl.

Naast deze documentaire maakt het filmteam ook een serie! Deze serie gaat dieper in op de verschillende disciplines. Ook komen andere straatculturen aan bod, zoals skateboarding en BMX. De serie wordt na 14 juni, gedurende het E-moves festival via de website getoond.

Deel: