De ontvangst bij de backstage ingang is erg vriendelijk en behulpzaam. De perskaart wordt terplaatse in plastic geseald en op maat geknipt. Het persbandje wordt keurig om de pols vastgeplakt (zonder haartjes ertussen). Vervolgens wordt me rustig uitgelegd waar ik gratis koffie en frisdrank kan halen. Backstage brengt de crew van Go Back To The Zoo de tijd door met het trappen van een balletje. Net als de mannen van GBTTZ zit ik rustig in het zonnetje te wachten tot het tijd is.

Zie ik daar iemand van Status Quo lopen? Nog niets wijst erop dat hier de supersterren van Status Quo zullen optreden. Hoewel, de immense parachutetent hangt over het dorpsplein van Raalte. Toch wel groot voor een plaats als Raalte. Het enorme podium, de dubbeldeks vip-tribune en de vele snack- en drankvoorzieningen buiten op het plein verraden dat we hier toch echt wel te maken hebben met een groots evenement. De tent is al aardig gevuld als Go Back To The Zoo de eerste tonen door de tent heen blaast. Het publiek kijkt het gelaten aan. De oude nummers, zoals 'Electric’ en ‘Beam me up’ doen het daarin tegen verrassend goed.

Het tussenprogramma wordt verzorgd door King Jack, een Nederlandse rockband, dat dankzij hun optreden bij De Wereld Draait Door al enige bekendheid geniet. Anderen zullen Boaz en Thijs herkennen als (ex-)bandleden van Anouk. Een half uur wordt gevuld met energieke rock met een vleugje Hammond orgel.

Backstage wordt al moeilijker begaanbaar door de aanwezige security. Het feit dat er geen fototassen frontstage meegenomen mogen worden, is tekenend voor de eisen van de legendarische kerels van Status Quo. Ofschoon een aantal kinderen met hun playstation voor op de barrière mogen blijven zitten om op hun manier te genieten van de avond. Ik mag dat wel. Streng en toch blijft het een feest voor iedereen! Ondersteund door de Marshalls op de achtergrond belooft het een pittige rockavond te worden. In anderhalf uur rammen de leden van Status Quo de ene hit na de andere over de op een gepakte mensenmassa. Waar in het begin nog plaats was voor nummers van hun laatste album ‘Quid pro Quo’ luidt ‘In The Army Now’, gevolgd door de drum het tijdperk in van de hitklassiekers is.

Als de zweterige tentlucht aan het trillen wordt gebracht weet men dat het het moment is voor ‘Whatever You Want’. Deze ervaren rotten in het vak weten hoe ze moeten rocken. Ondanks de leeftijd klinken hun stemmen nog fris, doch lekker rauw. De oude gitaren werken nog en de mannen stralen nog steeds plezier uit. ‘Rockin’ All Over The World’ is het laatste nummer, dat onophoudelijk van toepassing is op deze Britse rockband met roerganger Francis Rossi. De toegift bestaat uit slechts één nummer. Het werk zit erop.

 


Foto's (c) 2012 Marcel Hakvoort

Deel: