Goed nieuws voor alle danslustigen: ook dit jaar zijn de X-Ray en de Bravo weer tot in de kleine uurtjes gevuld met de beste beats & bleeps. De fanhorden van Santigold waren volledig uitgehongerd toen ze na vier jaar eindelijk het tweede album ‘Master Of My Make-Believe’ kregen toegeworpen. Wederom een opwindende mix van indietronica, hippe zwarte muziek en 80’s pop, zij het met meer ballads dan bangers.

Bass music staat bij Bassnectar behalve voor alom aanwezige wobbly basslines voor elke muziekstijl die de laagste regionen van het geluidsspectrum opzoekt, van hardcore punk tot gangstarap, van death metal tot drum & bass. Hij propt dat allemaal in de blender en wat eruit komt is één groot avontuur. Ruig, hard en rauw, dat is techno onder de handen van dj Marcel Dettmann, en dat gaat heel goed samen met de hypnotiserende, zware en diepe grooves van Berghain-collega Ben Klock. En dat dansgrage Lowlanders hier als een blok voor vallen, daar kun je de Klock & der Dettmann op gelijkzetten.

Debuutalbum ‘Space Is Only Noise’ van de New Yorkse danceproducer Nicolas Jaar verlegde de grenzen van de intelligente dansmuziek tot ergens buiten het Melkwegstelsel. Glitchy elektronica en minimal techno in slakkentempo, vermengd met lome zondagmiddagjazz, omgevingsgeluiden en een gevoel van eindeloze melancholie. Nu live, in een bandbezetting. Wij kunnen onze plas niet ophouden van nieuwsgierigheid!

En dan nu alle nieuwe namen op een rijtje, er mag gedanst worden!

Santigold

Bassnectar

Marcel Dettmann & Ben Klock

Nicolas Jaar live band

Hot Chip

Jamie xx

Anstam

Clark

DJ Rashad & DJ Spinn

WhoMadeWho

Flux Pavilion

Holy Other

John Talabot (Live)

Joris Voorn (Live)

Knife Party

Peaking Lights

Todd Terje

Benji B

C2C

Meer dance- en andere muzieknamen volgen!

Deel: