Strange Fruit staat al jaren garant voor zeer dansbare avonden vol boogie, electronica, house, dubstep, UK Funky en vooruitstrevende soul en hiphop. Met andere woorden: de allerbeste soulvolle electronica, waarbij DJ’s en live-acts uitstekend blijken samen te gaan. Op zondag 27 mei een live optreden van Dâm-Funk, de Ambassador of Boogie Funk.

Dâm-Funk is nu al een aantal jaar bezig met een muzikale renaissance van stromingen die hun roots kennen in de vroege jaren tachtig: boogie, modern soul en electro-funk. Als DJ en programmeur trekt hij iedere maandagavond liefhebbers van boogie funk naar zijn befaamde Funkmosphere feesten.

De volgende fase van zijn muzikale missie wordt gevormd door zijn debuutalbum Toeachizown, waarop de West Coast-traditie moeiteloos gecontinueerd wordt in Dâms eigen modern funk-composities. Met een arsenaal aan vintage synths en drummachines weet hij een geheel nieuwe vorm van boogie te creëren. Voor iedereen die wel houdt van een beetje Slave, Aurra, de vroege Prince en Prelude Records: deze avond mag je niet missen.

Wanneer: zondag 27 mei 2012
Aanvang: 21.30 uur (zaal open: 21.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam

Deel: