Voor de tweede maal stonden de mannen van Rowwen Hèze op de Muziekfeesten van Harmonie Juliana in Someren-Eind. 4 jaar geleden stonden ze er ook al en het was overduidelijk dat de band ondertussen nog niet aan populariteit heeft ingeboet. Iets minder druk dan afgelopen jaar, toen De Dijk het podium betrad, maar een gezellige volle tent was de opkomst. Someren, maar ook Amsterdam, Lanaken en vele anderen waren getuige van het misschien wel gezelligste feest van Someren van 2012.

Aan coverband Jeopardy de eer het voorprogramma te verzorgen, toevallig ook het voorprogramma van Rowwen Hèze in 2008. De heerlijke mix van pop en rock warmde het publiek al aardig op, hoewel het voor de band helaas in het begin van het optreden nog niet echt een volle tent was. Dat veranderde snel, toen de muziek van de heren de tent aardig op zijn kop zette. Het is dat de mannen slechts covers brachten, een eigen single kan van Jeopardy zeker een goede Nederlandse topper maken in het rocksegment.

Rond kwart over tien viel het doek dan uiteindelijk om Los Limbo's de kans te geven de al door het dolle heen zijnde tent een nog grotere explosie van muziek te geven. Van begin tot einde lukte het de mannen uit het nabijgelegen America dan ook krachtig. De voor hen zo bekende mix van Amerikana, folk en Tex-Mex bracht een sfeer die velen nog tot weken na het Muziekfeest zullen herinneren. De jeugd van Someren ontblootte het bovenlijf dan ook snel, en in no-time was het voorplein in de muziektent veranderd in een feestende pit van een veertigtal jongens, feestend en springend op de muziek van de Limburgers.

De hits van Rowwen Hèze vlogen in sneltreinvaart door de speakers en hoewel de rustiger nummers als 'November' voor een rustmomentje zorgde, het publiek hoste en sprong weer vrolijk verder tussen die minitieus uitgevoerde rustmomenten. Inmiddels was vrijwel geen ontbloot bovenlijf meer te herkennen, daar de blauwe en groene varkensstiften de jeugd had omgevormd tot groene marsmannetjes en blauwe smurfen. Het kon de jongens niet deren, het wekte echter wat lacherige blikken op van de ouderen in de tent, die inmiddels wel wisten dat het souvenir aan Rowwen Hèze bij de jongeren wel enkele dagen schrobben tot gevolg zou hebben. De enkele oudere die zich een kort moment in de pit durfde te begeven, werd gelukkig goed ontzien door de wilde jongensschare, waardoor het feest een feest was en bleef voor jong en oud.

De Americanen zelf brachten het concert in volle vaart, zonder al te veel geneuzel, tot het einde in zicht kwam, 'Limburg', en voor de goede orde, ook Someren en Amsterdam nog even genoemd, en een rustige toegift, afgesloten met een rustig startende, maar vol overgave afsluitende versie van hun grotste hit, 'Bestel maar' en het feest was weer ten einde. Een afsluitende DJ wist de sfeer en nog tot een uur of één in te houden, alvorens het volk van 't Vaartje weer uitstroomde richting Someren-Eind, Someren en ver daar buiten.

Foto (c) Sander van den Berg/Maxazine.nl

Deel: