Dat zanger Jannes Wolters (38) zelf reikhalzend uitkijkt naar zijn komende megaconcert in Ahoy is nog normaal te noemen, dat zijn fans inmiddels ook al volop bezig zijn met de grote dag van 8 september is toch wel heel opmerkelijk. Voornamelijk in het noorden, oosten en midden van ons land blijkt de interesse voor het concert ongekend groot. Inmiddels zijn zelfs al extra touringcars besteld om alle fans die dag naar Ahoy te krijgen. ‘Ik weet dat ik een aantal zeer trouwe fans heb, maar dit is echt ongelooflijk,’ aldus Jannes. ‘Wat er ook gebeurt, we zullen ervoor zorgen dat iedereen op tijd naar Ahoy komt. Desnoods rijd ik zelf met een bus heen en weer!’

Zeker na een optreden in het Gelredome waar het dak er werkelijk vanaf ging, wist Jannes het zeker: ooit zou hij voor zijn eigen fans een groot concert in muziekpaleis Ahoy geven. Een droom die 8 september uit gaat komen en waarvan de contouren al langzaam maar zeker zichtbaar worden. ‘Zelfs mijn trouwste fans zullen denk ik hun oren niet geloven. Ik word straks begeleid door een zestienkoppige band, je wilt niet weten wat voor sound dat geeft! We kunnen het daar in Rotterdam zo gek maken als we willen, dus dat doen we ook. Echt, dit wordt mijn meest spectaculaire concert ooit.’

Al veel eerder wilde de zanger zijn fans trakteren op een feestavond in Ahoy, maar het duurde tot dit jaar voordat de agenda’s van de zanger en het Rotterdamse muziekpaleis eindelijk tegelijkertijd een gaatje vertoonden. Door die vertraging heeft Jannes in zijn hoofd wel al jaren kunnen bouwen aan een concert waarmee hij zijn trouwe fans niet alleen wil verrassen, maar ook bedanken voor hun ongekende steun in de afgelopen jaren. Natuurlijk zal Jannes grote hits als ‘Beetje Meer’, ‘Mijn naam is Jannes’ en ‘Zwevend naar Geluk’ ten gehore brengen, maar het publiek zal ook verrast worden met nieuwe hoogstandjes. ’Dat klopt, en niet alleen door mij. We gaan ook voor het nodige vuurwerk zorgen met een aantal gastartiesten.’

Foto (c) Jeroen Muller/Maxazine.nl

Deel: