Boemklatsch sluit a.s. zaterdag het Bevrijdingsfestival in Utrecht af met hun nieuwe show Equalizer. Als interpretatie van het thema van dit jaar ‘Vrijheid Geef Je Door’ organiseert Boemklatsch in een van haar nummers een massale grouphug. Vrijwel iedereen die de afgelopen jaren een festival bezocht heeft is bekend met de sitdown. Een fenomeen waarbij het publiek tijdens een optreden gezamenlijk diep door de knieën zakt om vervolgens tegelijkertijd op te springen en uit hun dak te gaan.

Boemklatsch heeft een variant bedacht die perfect aansluit op het nationale thema “Vrijheid Geef Je Door”. Tijdens een van de nummers uit de set wordt door MC Atactic een persoon als het midden van het publiek aangewezen. Het volledige publiek wordt vervolgens gevraagd elkaar in een grouphug te omhelzen met de aangewezen persoon als middelpunt. Zodra de muziek zijn hoogtepunt heeft bereikt kan iedereen elkaar weer los laten en verder feesten.

MC Atactic zegt hierover: “Tijdens onze shows voel je de liefde, de grouphup is symboliek voor het “wij gevoel” wat we altijd proberen uit te dragen. Wij feesten op het podium altijd minimaal zo hard als ons publiek en op deze manier kunnen we de liefde delen en weer even beseffen hoe belangrijk onze vrijheid is”.

Boemklatsch zal afsluiten met hun spectaculaire nieuwe show Equalizer. Met 16 fysieke projectiezuilen wordt een driedimensionale visuele ervaring gecreëerd waarin muziek en beeld volledig samensmelten.

Deel: