LEFT is terug! De langverwachte nieuwe single “All Or Nothing” van het Eindhovense rocktrio LEFT is officieel uit. 3FM DJ Michiel Veenstra had op 1 mei de primeur in zijn radioshow MetMichiel. Voor deze nieuwe single trad LEFT buiten de gebaande paden en werkten zij samen met een bijzonder team van professionals. De single is een voorbode op het later dit jaar te verschijnen album. De nieuwe songs zullen op 2 juni wel al live te bewonderen zijn tijdens de singlepresentatie in de Effenaar. 

Na een druk tourschema koos de band ervoor het schrijfproces voor het nieuwe werk de volle ruimte te geven. Om het succes van de debuutplaat te overtreffen is hoog ingezet op zowel songs als productie. Hierin heeft LEFT versterking gekregen van Martijn Spierenburg (toetsenist/songwriter van Within Temptation) en producer Gordon Groothedde, die eerder werkte met acts als Krezip, Bløf en Nick & Simon. Toch hoeven de LEFT-fans echt niet bang te zijn voor Nederlandstalige Gothic…

Naast het schrijven heeft LEFT het experiment niet geschuwd en is de rockband ‘vreemd gegaan’ met de dancescene. Allereerst zijn ze door DJ Funkerman gevraagd om zijn wereldhit “Speed up” samen met hem om te vormen tot unieke mix van Rock en Dance. Hierna volgde een nog grotere samensmelting met de dancewereld, LEFT stond namelijk als eerste rockband ooit op het grootste podium van dancefestival Mysteryland samen met hardstyle DJ Brennan Heart. Binnen deze gewaagde show vond er een synergie plaats van de hardste dance en de aanstekelijke gitaarrock van LEFT. Beelden van dit optreden en het festival zijn terug te zien in de videoclip van “All Or Nothing”. Deze kruisbestuivingen hebben LEFT dan ook niet ongemoeid gelaten. Je hoeft geen muzikaal genie te zijn om de dance invloed terug te horen in de single “All Or Nothing”.

De single “All Or Nothing” komt als opvolger van het debuutalbum “The Quest For Fire”, waarmee LEFT vanaf de eerste single door 3FM werd bestempeld als Serious Talent. Naast veel airplay op de radio wist LEFT dankzij de spraakmakende DIY (Do It Yourself) videoclips ook de clipzenders TMF en MTV te bereiken. Buiten alle media heeft LEFT vooral van zich laten horen op de Nederlandse podia. De band heeft live een ijzersterke reputatie neergezet door veel, vaak en overal te spelen. De liveshow kan worden omschreven als energiek, strak, van uiterst ingetogen tot zeer explosief. Geen podium te klein om alles te geven, geen podium te groot om je persoonlijk bij je strot te grijpen. Benieuwd? Zaterdag 2 juni wordt de single gepresenteerd in de Effenaar tijdens een show op Club 3voor12 Eindhoven.

Deel: