Op dinsdag 1 mei zal in BIRD, Rotterdam, de cd-release van singer-songwriter Kris Berry worden gehouden. De Volkskrant tipt Kris Berry als een naam om rekening mee te houden. Je zou het niet zeggen als je haar op een podium ziet en hoort, maar het was nogal een stap voor Kris Berry om te gaan zingen. Deze singer-songwriter groeide op in St. Maarten, woonde in Barcelona en nu in Nederland. Als tiener leerde ze per toeval de muziek van Patsy Cline en Nina Simone kennen, waar ze onmiddellijk door gegrepen werd. Haar muziek laat die grote rijkdom aan invloeden en levenssferen in volle glorie horen: Amerika in de jaren vijftig, dus rock ‘n roll, country en jazz, maar dan met een flinke scheut Caraïben.

Haar eerste album werd al gelanceerd in De wereld draait door. Na nog een aantal TV-optredens kwam het in de album charts op nummer negen binnen en werd het uitgeroepen tot plaat van de week bij verschillende radiozenders. In Rotterdam is het album nog niet officieel gepresenteerd, maar daar komt vanavond verandering in. Laat je meenemen door de prachtige, breekbare en melancholieke liedjes van Kris Berry. BIRD is dé Rotterdamse club voor jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe electronica. Naast eten, drinken en dansen kun je er ook optredens bijwonen van de muzikale smaakmakers van dit moment.

Deel: