Het vijfde studio album van Chicane (producer/songwriter Nick Bracegirdle) brengt een nieuwe, 12 tracks sterke collectie van één van de meest innovatieve sound designers van de 21ste eeuw samen. De muziekstijl op ‘Thousand Mile Stare’ gaat zowel de diepte als de breedte in en raakt een breed scala aan verschillende vormen dance muziek. De man die een stukje dance geschiedenis bracht met ‘Offshore’, ‘Saltwater’, ‘Don’t Give Up’ en ‘Poppiholla’, staat klaar om de wereld opnieuw te veroveren.

“Dit is het muzikale resultaat van het proces waarin ik probeerde los te komen van de genres en subgenres binnen electronic dance music. Het is een ‘noem-het-zoals-je-wilt/het-is-wat-het-is’ album, dat volledig de breedte in gaat. Desondanks, wat ik ook doe of welke stijl ik dan ook in produceer, het zal altijd die Chicane sound en dat Chicane gevoel hebben.”, aldus Nick Bracegirdle in januari.

Sinds hij zichzelf in 1997 op de kaart zette met ‘Far From The Maddening Crowds’, het debuut album ‘Behind The Sun’(2000) en de daarop volgende ‘Somersault’(2007) en ‘Giants’ (2010) albums, heeft Nick Bracegirdle een vlekkeloze, hitgevulde discografie opgebouwd. De perfecte aanvulling komt nu in de vorm van ‘Thousand Mile Stare’. Een vrijdenkend, grensverleggend album van de wereldberoemde producer uit Buckinghamshire.

In zijn carrière heeft Nick al met vele mainstream zangers samengewerkt – denk aan Bryan Adams, Sir Tom Jones en Maire Brennan. Voor ‘Thousand Mile Stare’ besloot hij zich op nieuwer talent te richten. Zo is er ‘Goldfish’ en ‘Super Mouflon’, waarvoor Nick de Maltese zanger Joseph Aquilina uitnodigde. ‘Going Deep’ is een samenwerking met de Londense rapper Aggi Dukes en heeft al vele festivals en clubs doen exploderen. Andere artiesten waar Chicane voor ‘Thousand Mile Stare’ mee samen heeft gewerkt zijn Kate Walsh, Nick Muir en Vigri.

Nick: “Ik wilde een album creëren dat voelt als een ‘collectie van soundtracks voor het leven’.” Deze lente en zomer, van de speakers van Café del Mar tot de boxen van ’s werelds grootste outdoor festivals, Chicane’s ‘Thousand Mile Stare’ zal overal voorbij komen. Het album zal 15 april 2012 worden uitgebracht op Armada Music.

//

Deel: