altNa een succesvolle en uitverkochte eerste editie in 2011 vindt dit jaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli in Cultuurpark Westergasfabriek de tweede editie van PITCH plaats. PITCH is een festival in hartje Amsterdam dat zich richt op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische (live)muziek. Vandaag worden elf nieuwe acts voor het festival bekendgemaakt. De namen die aan de line-up worden toegevoegd vormen een sterke aanvulling op het programma dat al eerder werd aangekondigd.

Zo is al bekend dat o.a. The Weeknd (eerste show in Nederland), Die Antwoord, Gui Boratto, SBTRKT en Modeselektor naar het festival komen. Vandaag is bekend gemaakt dat de populaire Engelse producers James Blake (DJ-set) en Nathan Fake, de Schotse dubsteppionier Kode9 en de jonge Kyle Hall uit Detroit ook hun acte de presence geven op PITCH. Aan de Nederlandse inbreng is uiteraard ook gedacht want Faberyayo, Rimer London en Piet Parra zijn er met hun project Le Le bij. En er valt nog meer te ontdekken op het sfeervolle Cultuurpark Westergasfabriek want ook Marbert Rocel, Mosca, Shlohmo, Machinedrum, Mala en Vondelpark laten op PITCH horen wat de laatste ontwikkelingen binnen elektronische muziek zijn. De komende periode worden nog meer namen aan de line-up toegevoegd.

PITCH is een avontuurlijk en intiem festival waarbij elektronische live acts een grote rol spelen. Niet alleen een DJ op het podium maar veel live instrumenten en live bands: een insteek die vorig jaar een succesvolle en onderscheidende toevoeging aan het Nederlandse (dance)festivalaanbod bleek te zijn. Vrijdag 6 juli gaat het festivalterrein om 15.00 uur open en inclusief nachtprogramma eindigt de dag om 05.00 uur. Zaterdag 7 juli gaat het programma om 15.00 uur verder en om 05.00 uur is het festival afgelopen. Naast de Gashouder, de Westerunie, het Transformatorhuis en het Westergasterras met het bijbehorende plein, worden dit jaar ook het MC Theater en een tent op naastliggend grasveld bij het terrein betrokken. Er zijn zowel passepartouts als dagkaarten verkrijgbaar.

PITCH Vrijdag 6- en zaterdag 7 juli 2012 Cultuurpark Westergasfabriek – Amsterdam Dagkaart vrijdag 6 juli: €40,- (excl. servicekosten) Dagkaart zaterdag 7 juli: €40,- (excl. servicekosten) Passepartout: €70,- (excl. servicekosten) Aanvang: 15:00 uur

Deel: