Drie jaar na hun comeback in 2009 heeft de Zweedse band Roxette aangekondigd een nieuw album uit te zullen gaan brengen. Hun wereldtournee loopt als een trein met meer dan 1 miljoen verkochte kaartjes sinds de start van de tournee in de Russische Tatneft Arena, Kazan. Tot nu toe heeft Roxette meer dan 85 concerten in meer dan 30 landen gegeven, het zouden er in totaal 150 moeten worden.

Buiten de drukte van het heen en weer reizen van en naar hotels, vliegvelden, arena’s en het ontmoeten van fans hebben ze ook nog de tijd kunnen vinden om een nieuw album op te nemen getiteld ‘Travelling’. Het idee van het album is ontstaan uit de positieve energie welk de band een “boost” heeft gegeven tijdens hun tournee. ‘Travelling’ is opgenomen in de stijl van hun uit 1992 daterend album ‘Tourisme’. Het laat je het gevoel beleven van een band, constant onderweg, inspiratie zoekend tijdens hun reis, nummers opnemend in hotelkamers, studio’s, tijdens soundchecks en in concert.

Het resultaat is een fascinerend album met 15 fantastische nummers, waarvan de meeste nieuw zijn, sommige zijn oude nummers in een nieuw jasje en andere pareltjes welke door wat voor reden dan ook nog nooit uitgebracht zijn.

Deel: