W2 Poppodium in Den Bosch bestaat 25 jaar en dat viert de zaal met een reeks speciale concerten. Op 17 oktober 2012 is het grote feest, want dan is het echt zo, maar in de aanloop daarvan staan verschillende mooie namen op het podium. Concerten van The Answer en Peter Pan Speedrock zijn al achter de rug, maar ook de komende tijd zullen verschillende mooie namen op de poster prijken.

Over drie weken, op 25 februari, staan bijvoorbeeld de mannen van Mucky Pup in Den Bosch; De inspirator van o.a. Dog Eat Dog en The Bloodhound Gang ging in 1996 uit elkaar maar na de reünieconcerten in 2010, gaat de band weer keihard door waar ze gestopt waren.

Een week later gaat het dan helemaal hard, als op 4 maart ’s middags al wordt gestart met de eerste Heavy Hangout van het jaar. Met bands als Naysayer, AYS, Death By Stereo en Agnostic Front is het natuurlijk altijd de vraag of het pand waarin W2 Poppodium gehuisvest is de 25 jaar gaat halen. Niet verwondelijk, als je alleen al weet dat bij Agnostic Front de meeste bandleden het zelf maar een paar jaar uithielden.

Maart wordt verder leuk met een optreden van Nederland’s trots, De Nits, de band van Robert Jan Stips en zijn mannen brengen op 8 maart de hits van vroeger. ‘Nescio’, ‘In the Dutch Mountains’ en ‘Adieu Sweet Bahnhof’, ze komen allemaal voorbij, net als de aanstekelijke popliedjes van Signe Tollefsen, die ook optreedt.

Een dag later, op 9 maart, staat Thomas Dybahl op het podium in Perron 3 in Rosmalen, het podium waar W2 warme banden mee onderhoudt. Drie weken later, 30 maart mag ook het Noorse Gazpacho het toneel betreden. Gazpacho, voorheen voorprogramma van Marillion, zal met hun Post Progressive Art Rock de liefhebbers op hun wenken bedienen. Alles in het belang van de muziek.

1 April is de tweede Heavy Hangout van het jaar en aangezien het nu al is uitverkocht, is het het bewijs dat W2 volop meedoet in het segment. Om half drie gaat dan de zaal open voor een spectaculair mini festival met niemand minder dan Acrostichon, Pentacle en The Gathering, die ter ere van het twintigjarig jubileum van hun debuutalbum ‘Always’ weer optreden in de originele bezetting.

Al met al toont Willem 2 met de programmering van hun 25 jarig jubileum dat het poppodium klaar is voor de volgende 25 jaar!

{slide=25 Jaar W2 Poppodium:} Za. 25 februari: Mucky Pup
Zo.mi. 4 maart: Heavy Hangout Agnostic Front + Death by Stereo + Naysayer + AYS
Do. 8 maart: Nits + Signe Tollefsen
Vr. 9 maart: Thomas Dybdahl (W2 Poppodium @ Perron-3)
Vr. 30 maart: Gazpacho
Zo.mi. 1 april: Heavy Hangout Acrostichon + The Gathering (original first album line-up’s) + Pentacle (Uitverkocht)
Wo. 17 oktober: 25 JAAR W2 POPPODIUM {/slide}

Deel: