Enkele weken geleden zagen we op televisie een wetenschapelijk programma waarin met bliksem muziek werd gemaakt. Erg vreemd, maar het is echt mogelijk. We kregen onderstaande video-documentaire doorgestuurd, waarin Daryn Kahn zichzelf wilde laten raken door bliksem. Met een speciaal pak als zijnde een kooi, wel te verstaan. Tijdens de tests werd precies dezelfde methode gebruikt als in dat programma op tv, en ja, met bliksem kan je muziek maken. En de muziek die je er door kreeg deed ons denken aan de oude Kraftwerk: Muziek op een andere manier dan de conventionele muziek met instrumenten.

De video, die gemaakt is door het Amsterdamse Wenneker.TV, is overduidelijk NIET OM THUIS NA TE DOEN! In de documentaire gaat het team op zoek naar de effecten van bliksem, en willen zich zelfs laten raken door de bliksem!; Van zelf opgewekte bliksem met een bliksem-machine, tot de echte, nog krachtigere bliksem, het natuurverschijnsel dat onweer heet! Ieder jaar worden alleen al in de Verenigde Staten, 272 mensen geraakt door bliksem en slechts weinigen overleven. Hoe gek moet je dan zijn om vrijwillig geraakt te willen worden door de bliksem? Wij zouden het in ieder geval niet doen.

Het door Jägermeister gefinancierde project laat de gevaren zien van bliksem, en de mogelijke gevolgen ervan. Dat Daryn de test heeft overleeft staat vast, maar hoe hij er uit is gekomen, dat is de vraag… Een documentaire, die je aan iedereen als waarschuwing moet laten zien en daarbij een waarschuwing is voor allen. Wenneker.tv wil graag je aandacht hiervoor en wij staan daar natuurlijk alleen maar achter. Don’t try this at home…

Dit artikel is gesponsord door Wenneker.tv

Deel: