Binnenkort zullen op het forum van Beatlesfanclub.nl, de Nederlandstalige nieuwssite over The Beatles, een aantal bijzondere voorwerpen geveild worden. Op het forum kunnen leden van de club discussiëren en aan The Beatles-gerelateerde zaken met elkaar bespreken. Aan het forum is ook een veiling verbonden en worden al regelmatig leuke verzamelobjecten als singles, lp’s en boeken geveild. Binnenkort echter zullen op de veiling een aantal zeer bijzondere items geplaatst worden, die wereldwijd door fans gezocht worden.

Eén van deze items is de zogenoemde ‘butcher cover’, de oorspronkelijke hoes voor de Amerikaanse lp Yesterday And Today uit 1965. Op de hoes zijn The Beatles te zien in slagersjassen, met onthoofde poppen en stukken vlees. Platenmaatschappij Capitol vond de hoes dermate onsmakelijk, dat hij vervangen werd door een onschuldige foto van de groep rondom een hutkoffer. Toen waren er echter al exemplaren van de slagershoes over de toonbank gegaan, die tegenwoordig een klein fortuin opbrengen.

Ander bijzonder item in de veiling is een volledige collectie kerstsingles. Deze flexidiscs werden in de jaren zestig elk najaar naar de leden van de Britse Beatlesfanclub gestuurd en bevatten kerstboodschappen van The Beatles aan hun fans. Hoewel minder zeldzaam zijn ook deze plaatjes zeer gewild. Een derde opvallend item in de veiling is een complete koffer met de versies van de lp’s in de MFSL, oftewel Mobile Fidelity Sound Lab. Kenners zijn het erover eens dat deze vinyl lp’s van uitmuntende kwaliteit zijn en dat maakt deze platen eveneens zeer gewild.

De veiling volgt op een Beatles expositie in het Almeerse platenhuis ’t Oor, die op donderdagavond 26 januari van start gaat. Daar zijn onder meer ook de genoemde veilingitems te zien. De veiling op Beatlesfanclub.nl begint tegelijkertijd. Om op het forum te komen is een registratie noodzakelijk, maar dat is gratis. Platenhuis ’t Oor is te vinden aan de Brouwerstraat 10 in Almere.

Deel: