Déva Dyne is een nieuwe Nederlandse popformatie rondom zangeres/songwriter Judith Jobse en producer/componist Rick Snel. Jobse scoorde in 2001 een hit met de single ‘You’, wat haar o.a. een gouden plaat en een TMF-award opleverde. Ruim tien jaar later brengt ze onder de noemer Déva Dyne een nieuwe single uit, getiteld ‘Someday’. Het is een voorbode van het op 9 maart te verschijnen album Inner Life, een mix van rock, pop en klassiek.

In 2000 won Jobse Your Big Break, een van de voorlopers van talentenshows op Tv als Idols en TVOH. Al vrij snel na het enorme hitsucces van ‘You’ dat op haar overwinning volgde, verdween ze net zo snel van het toneel als dat ze was verschenen. Haar idee over muziek maken en de realiteit van de muziekbusiness lag zo ver uiteen, dat ze zich gedesillusioneerd terugtrok. Nu neemt ze revanche met een uitgedacht concept, authentieke songs en volledige controle. Judith: “Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog een plaat uit zou brengen, maar dit project is simpelweg gigantisch uit de hand gelopen! Wat mij en Rick bindt in de muziek van Déva Dyne is dat we allebei muziek maken vanuit ons hart. We denken niet in hokjes.”

Déva Dyne is het geesteskind van Jobse en haar partner Snel, die vooral bekend is als trance-producer. Zijn housetrack ‘Remember’ (met Judith op vocalen) werd wereldwijd uitgebracht via het label van Armin van Buuren. Aan Inner Life werkten muzikanten mee die hun sporen ruimschoots verdiend hebben: Leendert Haaksma (Anouk), Remko Kühne en Pablo Penton (beiden Alain Clark).

Deel: