De EMP Persistence Tour doet op 29 januari a.s. 013 in Tilburg aan, een exclusief optreden in Nederland. Op het festival staan grote namen uit de hard- en metalcore, aangevuld met aanstormend talent. Grote headliners van het festival zijn natuurlijk Suicidal Tendencies en Biohazard, maar ook de andere namen mogen er zijn. 013 in Tilburg zal op 29 januari a.s. om 14 uur de deuren openen voor het hardste festival van de lage landen.

Suicidal Tendencies is de absolute headliner. Al sinds de jaren tachtig maakt de groep rond zanger Mike Muir een geslaagde mix van metal, hardcore en zelfs funk. Biohazard mixt metal en hardcore dan weer met hiphop-invloeden. Lowlands, Pinkpop, Dynamo Open Air, alle festivals werden platgespeeld door deze oudgedienden uit New York. Terror – eveneens uit Amerika – mag zich na tien jaar ook tot de oude rotten rekenen; onder aanvoering van gedreven frontman Scott Vogel staat de band bekend om kneiterharde kwaliteitsshows. Voor Terror en Biohazard is het ondertussen de tweede maal dat ze met de Persistence Tour op pad gaan, voor Suicidal Tendencies zal het de primeur zijn.

Lionheart timmert met een stevige portie metalcore (met een dikke nineties-vibe) steeds harder aan de weg, terwijl het Duitse Crushing Caspars datzelfde doet met onversneden old school hardcore. Verder maakt het uit Detroit ‘metalcorecity’ afkomstige gezelschap Walls Of Jericho samen New Morality, Copykill en Spitdown met de line-up compleet. Een vol programma kortom, voor iedere liefhebber wel iets om te zien, te horen en natuurlijk te moshen!

Deel: