Vanaf 2 januari verschijnt iedere eerste maandag van de maand, als de sirenes loeien, een remix van één van de tracks van Roald’s debuut-CD ‘Tevoorschijn’. Singer/songwriter Roald recyclet zijn debuutalbum ‘Tevoorschijn’ als experiment om te beleven hoe duurzaamheid en recyclen leuk kan zijn. Tevoorschijn kwam uit in het voorjaar van 2010 en de afgelopen maanden zijn de nummers onder handen genomen door 12 remixers. Onder anderen Rene de Vries (The Bells – featuring Johny Boston), Timo Rozendal, Blaise (B), Maxem, Beamerteam en anderen maakten hun handen vuil aan dit project. Het idee van Roald ontstond toen hij zich afvroeg wat er gebeurt als intense teksten verzadigd in dikke sounds je heupen bezweren en als het intense van de songteksten in en nieuwe verpakking, met beats en schurende synths, ontleed wordt.

De teksten op het album zijn zwaar en de wens om het album in een lichtvoetiger karakter opnieuw uit te brengen was geboren. Verschillende remixers zijn benaderd om de songs te ontmaskeren, opnieuw te versleutelen in nieuwe cijfercodes en de emoties uit te drukken in soepele dansmuziek. Ieder nummer wordt door één remixer aangepakt. Een experiment waarbij de inhoud van het album op een andere manier beleefd wordt: de zware en melancholische nummers worden gerecycled tot dansbare tracks in diverse stijlen, zoals Dubstep, Eighties electro Funk, pop/jazz, Emotronic, Progressive Trance Electro House.

Niet alleen de muziek werkt gerecycled, maar ook met het artwork geeft dit recycle-project een mooi voorbeeld van de manier waarop producten duurzamer verpakt kunnen worden. De limited edition-albumcover is door Roald zelf ontworpen en is op de DIY-manier gefabriceerd van gerecyclede oude cd-hoesjes, bewerkt tot heuse kunstwerkjes. De gegrafeerde cover maakt het tot een uniek album. Samen met enkele remixers gaat Roald met een recycle-party touren, om recycling op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Iedere eerste maandag van de maand om 12 uur wordt één van de 12 remixes uitgebracht. Zodra de sirenes loeien is één nummer van de cd gratis te downloaden via itunes en via roald.tv. Ook is de cd verkrijgbaar als dubbel-cd samen met het oorspronkelijke debuutalbum.

Deel: