Folkband Scrum is komend weekend te gast bij de Edradour Disillery in Schotland waar vaten geproefd worden voor hun eigen whisky. Aanleiding hiervoor is de theatertour ‘A night at the Pub’, waarvoor de band een deal heeft gesloten met whiskyimporteur Van Wees te Amersfoort. In eerste instantie een deal voor een bestaand merk. Na het zien van de voorstelling vorig seizoen was de whiskyimporteur dusdanig onder de indruk dat hij een eigen whisky voor de band wilde realiseren.

Daarvoor is Edradour benaderd, de kleinste distillery in Schotland, waar de band in 2008 al eens op bezoek was. Zij brengen ook voor de populaire Schotse singer songwriter Dougie MacLean een whisky op de markt, vernoemd naar het door hem geschreven onofficiële Schotse volkslied Caledonia. Dit lied werd door velen gecoverd, o.a. door Amy MacDonald en Celtic Woman. Ook Scrum heeft een uitvoering van dit nummer op haar recente album “Killing Time” staan.

Na Dougie MacLean is nu de eer aan Scrum. De band reist morgen, vrijdag 16 december, af richting Edinburgh, waar ze ’s avonds eerst The Royal Oak bezoeken, de kroeg waarop zij hun theatertour hebben gebaseerd. De volgende dag staat de proeverij op het programma! Daarna zal de band in de distillery hall een akoestisch optreden voor staff, locals en relaties verzorgen. Zojuist heeft de band bevestigd gekregen dat Dougie MacLean daarbij aanwezig zal zijn.

De whisky wordt op 27 januari 2012 gepresenteerd tijdens de theatervoorstelling in De Flint in Amersfoort (de thuisbasis van de importeur).

Foto (c) Louise van Gend

Deel: