Glennis Grace en Trijntje Oosterhuis gingen Gare du Nord al voor tijdens de Sunday Sessions. Niet Studio 21 zelf, maar de foyer van de studio was deze editie het decor. In de foyer staan tafels en stoeltjes netjes verspreid. Een geïmproviseerde bar verkoopt drank alleen in fles. Bier zit in een conische aluminium fles, fris wordt niet geschonken, maar men kreeg een klein flesje en zelfs wijn krijgt met per kleine fles mee. Bij elkaar een erg chique uitstraling.

De zaal stroomt snel vol. Zelfs op het balkon is het dringen voor een mooi plekje en mensen die geen genoegen namen met hun uitzicht gingen op de trap zitten voor een mooi overzicht. “Something old, something new”, sprak zangeres Dorona Alberti, “en als de tijd rijp is …” Stoelen aan de kant en dansen. Helaas wat het publiek daarvoor te tam. Enkel wat mensen die aan de zijkant en achter in de zaal stonden bewogen af en toe. Aan het begin van de show waren het ook wat rustigere jazzy nummers, iets verder in de show ging het op het podium zeker wel los. Bijzonder element was het licht. Sommige spots waren zo gericht op de band dat de schaduwen extreem groot te zien waren op de muren.

Gare du Nord heeft met Dorona Alberti een briljante zangeres. Haar stem verveelt geen minuut en je blijft er met genot naar luisteren. Nummers als ‘Summertime’ en ‘Berlin Beat’ van vorige albums, maar ook ‘Language’ en ‘Fantasize the love’ van het nieuwe album ‘Lilywhite Soul’ kwamen voorbij. Na de pauze was het tijd een van de meest gevraagde trompettisten van dit moment er bij te roepen Jan van Duikeren (o.a. van Candy Dulfer, New Cool Collective en Trijntje Oosterhuis). Of Sunday Sessions een vervolg krijg in het nieuwe jaar is nog niet duidelijk, maar het is in ieder geval een succesvol concept.


Foto’s (c) 2011Yuri Saalberg

Deel: